Spil levende- musik

Hans Helgesen-Skolen sæson 2015/2016

Kære elever og forældre

Vedhæftet pjece fortæller om de blæserinstrumenter, der tilbydes på Hans Helgesen-Skolen
det kommende skoleår under den frivillige musikordning ”Spil levende – musik!”

Frederiksstad Orkestret kan i november fejre sit 10-års jubilæum og Skoleforeningens blæsertilbud har i løbet af det samme årti udviklet og forankret sig på de vores skoler.
Det er vidunderligt, at børn og unge stadig har lyst til at være udøvende på et instrument, fordybe sig i musik, lade sig udfordre på tålmodighed og sin krops fysik!

Vi ved med sikkerhed, at musikudøvelse styrker de centre i hjernen, der beskæftiger sig med koncentration, sprog og emotioner. Man ved med sikkerhed, at vi bliver bedre til at lytte og udtrykke os generelt. Mødet med et instrument bliver først og fremmest for rigtig mange et venskab, der kan vare hele livet. En interesse der kan dyrkes sammen med andre på alle niveauer og som kan bringe stor glæde.

At spille et instrument er på én gang noget meget personligt og samtidig noget meget socialt.
At lære et instrument kræver en stor del flid og tid. Talent er dejligt at have, men ihærdighed og vedholdenhed er det der skal til, hvis man vil for alvor vil udvikle sig. Især hvis det en gang imellem går lidt trægt, er det vigtigt at møde opbakning derhjemme.

Vi instrumentallærere glæder os til at hjælpe jer alle sammen i gang og videre og håber på jeres fortsatte opbakning og omsorg for dette fælles projekt. Blæserskolen og vores orkestre på vestkysten er noget unikt - ikke bare i Skoleforeningen - men i hele Sydslesvig og det skal det fortsat vedblive med at være! Vi beder jer læse pjecen grundigt, spørge hvis der er noget som er uklart og aflevere tilmeldingen senest mandag den 13. juli.

Ulrike Sukohl, Bente Stenger og Bjarne Stenger-Wullf
Tilmeldingsbrochure HHS.docx